آموزش مقدماتی فارکس – فوت و فن های معاملاتی در بازار فارکس

انوع بازار های مالی 

آموزش مقدماتی فارکس : بازار سنتی همان بازار بورس و اوراق قرضه آمریکاست که همه می‌شناسند و اکثر آمریکایی‌ها در آن تجارت می‌کنند ( البته بازار بورس و اوراق قرضه بخشی از بازار سنتی است )

اما بازارهای جدید با الگو گرفتن از بازارهای سنتی پدیدار شدند. مانند: فارکس و یا بازار آتی (Future و CFD) که این دو بازار را هم با نام فارکس می‌شناسند.

فارکس چیست ؟

فارکس یک بازار جهانی است که به فرد اجازه می دهد دو ارز یا واحد پولی را در برابر هم معامله کنند. فارکس بازار خریدوفروش پول خارجی ست. ارزهای مختلف در این بازار دادوستد می‌شود. فارکس بازاری الهام گرفته از بازار فیوچر، بازار آتی و بازار CFD است. در حال حاضر بزرگ‌ترین بازار دنیاست.

جفت ارزهای فارکس در سه نوع جفت ارزهای اصلی، جفت ارزهای فرعی و جفت ارزهای اگزاتیک دسته بندی می‌شوند و معمولاً به ارز سمت چپ ارز پایه و به ارز دیگر، ارز متقابل می‌گویند. جفت ارز های اصلی به آن دسته از جفت ارزها گفته می شود که یک طرف آن حتما دلار آمریکا است که بیش از 80 % از معاملات در جفت ارزهای اصلی اتفاق می افتد که می توان به موارد زیر اشاره کرد :

EUR/USD

USD/JPY

GBP/USD

USD/CHF

AUD/USD

USD/CAD

NZD/USD

جفت ارزهای فرعی نیز به جفت ارزهایی گفته می‌شود که هیچ یک از ارزهای پایه و مقابل، دلار آمریکا نیست. جفت ارزهای اگزاتیک به جفت ارزهایی گفته می‌شود که ارز آن‌ها متعلق به کشورهای درحال‌توسعه است و آن‌چنان طرفداری بین تریدرهای فارکس ندارد .

آموزش مقدماتی فارکس
آموزش مقدماتی فارکس

اسپرد چیست ؟

به میزان اختلاف خرید ارز و قیمت فروش ارز اسپرد می گویند .

عوامل تاثیر گذار بر اسپرد بازار فارکس

  • نقدینگی و حجم بازار: در بازار فارکس هرچقدر حجم معاملاتی بر روی یک جفت ارز یا یک دارایی، در بازارهای مالی دیگر ( آتی و CFD ) زیاد باشد اسپرد یا اختلاف قیمت خرید و فروش آن دارایی کمتر می‌شود. دارایی‌ها و جفت ارزهایی که محبوب‌ترند و رند بازار هستند، و اصطلاحا زودتر آب می‌شوند، اختلاف قیمت خرید و فروش کمتری دارند.
  • نوسانات بازار: روند بازار، در بازارهای جهانی هم، بر روی اسپرد تاثیر گذار است .

دسته بندی کارگزاری ها 

  • بازار ساز : این شرکت‌ها به هسته مرکزی معاملات متصل نیستند و قیمت‌های خرید و فروش بر اساس حاشیه بازار و توسط خود کارگزار تعیین می‌شود. در اینگونه حساب‌ها میزان کارمزد ثابت بوده و طرف معامله شما، کارگزارتان است، به عبارت دیگر شما به قیمت‌های واقعی بازار دسترسی ندارید. بطور کلی این شرکت‌ها اعتبار چندانی نداشته و متأسفانه به دلیل تحریم‌های داخلی و خارجی، اکثر کارگزارانی که در حال حاضر به مشتریان ایرانی خدمات ارائه می‌دهند، از این دسته می‌باشند .
  • بازار اصلی : در این نوع حساب معاملاتی شما به سیستم جهانی عرضه و تقاضا متصل می‌شوید که معمولاً کارمزدها ثابت نیستند . اینگونه حساب‌ها خود به دو دسته STP و ECN تقسیم می‌شوند .
  • پردازش مستقیم سفارشات : حالتی است که سفارشات خرید و فروش مشتریان، دقیقاً بر اساس جزئیات درج شده و بدون هیچ گونه اتلاف وقت به سیستم مرکزی ارسال و بر اساس قیمت‌های بازار جهانی اجرا می‌شود.
امتیاز بده لطفا!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top