انواع بازارهای مالی

نوشته توسط : adminfastدر تاریخ : 25 دی 1400نظرات : بدون نظربازدید : 2 بازدیدمربوط به : مقالات آموزشی

تعریف انواع بازارهای مالی 

انواع بازارهای مالی : انواع مختلفی از بازار های مالی وجود دارد که برخی از آنها کوچک و محدود به یک کشور هستند ولی برخی دیگر در سطح بین الملل قرار دارند.

بازار سهام : بازار سهام یا همان بورس سهام از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین انواع بازار مالی در دنیاست. در این نوع بازار سهم شرکت های مشخصی به واسطه سرمایه گذاران مختلف خرید و فروش می شود. وقتی که برای اولین بار فروش بازار سهام ارائه می شود یک «عرضه اولیه سهام» برگزار شده. هدف از فروش این سهام افزایش میزان نقدینگی می باشد. با ارائه کالا و خدمات و توسعه کسب و کار به مرور ارزش سهام آن شرکت بیشتر می شود و سرمایه گذار از آن راه سود میبرد.

بازار اوراق قرضه

 اوراق قرضه نوعی اوراق بهادار هستند که که به واسطه سرمایه دارها به صورت وام در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. در واقع اوراق قرضه نوی توافق بین وام دهنده و وام گیرنده است. این نوع اوراق بیشتر توسط کمپانی های بزرگ ارائه می شود . هدف از فروش این اوراق تأمین سرمایه‌ی لازم پروژه‌ها و عملیات مختلف است .

بازار مشتقات

منظور از مشتقات یا دارایی‌های مشتق‌شده، یک قرارداد بین دو یا چند معامله‌گر روی ارزش یک یا مجموعه‌ای از دارایی‌های توافق‌شده مثل سهام، کالا یا … است.

در این بازار دارایی واقعی خرید و فروش نمی شوند. در واقع چیزی که خرید و فروش می شود از ارزش یک دارایی دیگر مثل کالا, سهام, شاخص و … دنبال می کنند .

در این بازار معاملات پیشرفته تری مثل اختیار معامله و معاملات آتی فراهم است با استفاده از این امکانات می توانید روی هر چیزی معامله بکنید مثل سهام , نرخ بهره , ارز دیجیتال و …

بازار کالاها

این بازار محلی برای خرید و فروش کالا و دارایی می باشد. این دارایی ها در شاخه های مختلفی از جمله محصولات کشاورزی, کالا های سافت, انرژی و سوخت فسیلی خرید و فروش می کنند. نام دیگر این بازار(بازار اسپات) است به دلیل اینکه با پرداخت پول صاحب کالای واقعی می شوند.

انواع بازارهای مالی

انواع بازارهای مالی

بازار ثانویه

در این بازار اوراق بهادری که قبلا منتشر شده خرید و فروش می شود. در این بازار شما می توانید اوراق بهادر خود را به راحتی بفروشید و مشكلي از نظر تبديل به نقد كردن دارايي‌هاي مالي‌شان نداشته باشند. این بازار این امکان را می دهد تا دارندگان این اوراق تا زمان سر رسید نگه ندارند.

بازار خارج از بورس

به بازار خارج از بورس بازار چانه زنی هم می گویند. بازاری است که در آن معامله بر روی اوراق بهادار شرکت‌هایی که در بورس پذیرفته نشده‌اند انجام می‌شود.

بازار سازمان یافته بورس اوراق بهادار

در این بازار خرید و فروش سهام شرکت ها, اوراق قرضه طبق قوانین و مقررات خاصی انجام می شود. خرید و فروش اوراق بهادار در ایران نیز به‌طور رسمی و دائمی در محلی معین به نام بورس اوراق بهادار تهران انجام می‌شود.

بازار فرابورس

بازار فرا بورس ساختاری شبیه به بازار بورس دارد. ولی شرایط در آن آسان تر است. تا بتواننند در تامین مالی اقتصاد کمک کننده باشد. بازار سهام فرابورس ایران شامل بازارهای اول، دوم و پایه است. سهام شرکت‌هایی که شرایط لازم را داشته باشند در بازار اول و دو مبادله می‌شوند و شرکت‌هایی که این شرایط را نداشته باشند می‌توانند در بازار پایه معامله شوند.

تماس باپشتیبانی

امتیاز بده لطفا!