فارکس چیست؟ آموزش فارکس بزرگ ‌ترین بازار سرمایه جهان

چگونه در بازار جهانی فارکس معامله کنیم

فارکس چیست؟ بازار فارکس، بعنوان بزرگترین بازار دنیا شناخته شده که روزانه پنج تریلیون دلار گردش مالی دارد. پس از شکل گیری بازارهای بورس در سالیان گذشته، بازارهای جدیدی در سرتاسر دنیا ایجاد شده که امروز این بازارها رو تحت عنوان بازار فارکس می شناسند. این بازارها با الگوگیری از بازارهای آتی، فارکس و CFD شکل گرفتند.

شیوه معامله در بازار فارکس

برای بررسی نحوه معامله در این بازار، ابتدا باید ببینیم از سنجش و تبدیل ارزها چه سودی بدست می آی. فارکس بازار پر نوسانی است، اما با وجود نوسانات زیاد خود، بازاری امن است. از این لحاظ امن است که کمتر حرکات غیرقابل تصور در جفت ارزها مشاهده می شود.

در این بازار، ارزی وجود ندارد که طی یک شب از بین برود و نابود شود. پس بازاری کاملا امن است. ارز اول، ارز پایه و ارز دوم، ارز متقابل است. ارز پایه، دارای مبنای یک است. مثلا اگر هر دلار را برابر با ۱۱۱ ین ژاپن درنظر بگیریم، ارز پایه دلار است و ارز متقابل ین است.

فارکس چیست؟
فارکس چیست؟

انواع جفت ارزها در بازار فارکس

جفت ارزهای اصلی : آنها به این دلیل “ارزهای اصلی” نامیده می شوند که حجم بسیار سنگینی از معاملات بر روی آنها انجام شده و ارایه گر بزرگترین اقتصادهای جهان هستند. بیش از ۷۰ % معاملات بازار مربوط به این جفت ارزهاست. بیشتر اوقات کم نوسان، دارای رفتار منطقی، کارمزدهای کم و قدرت نقد شوندگی بالا هستند. ارزهای موجود در این رده، مربوط به اقتصادهای پیشرو و قدرتمند دنیاست.

جفت ارزهای فرعی یا کراس : جفت ارزهای فاقد دلار را کراس یا فرعی می نامند. از لحاظ ارزش معاملات و محبوبیت نسبت به نمادهای اصلی، در رده پایین تری قرار داشته و معمولاً مقدار کارمزدها نیز بالاتر است. ثبات قیمتی این جفت ارزها کمتر بوده و نقد شوندگی آن ها تقریباً شبیه دسته اول است .

جفت ارزهای ناشناس یا اگزوتیک‌ها : جفت ارزهایی که شامل یک ارز اصلی به همراه ارز یکی از اقتصاد‌های نوظهور باشند، اگزوتیک نام دارند. این نمادها کمترین میزان معاملات فارکس را به خود اختصاص می‌دهند. در کنار کارمزدهای بسیار بالا، نوسانات قیمتی شدید و نامعقول آن‌ها سبب شده، محبوبیت چندانی در میان معامله گران نداشته باشند .

دسته بندی کارگزاری ها

بازار سازها : این شرکت‌ها به هسته مرکزی معاملات متصل نیستند و قیمت‌های خرید و فروش بر اساس حاشیه بازار و توسط خود کارگزار تعیین می‌شود. در اینگونه حساب‌ها میزان کارمزد ثابت بوده و طرف معامله شما، کارگزارتان است، به عبارت دیگر شما به قیمت‌های واقعی بازار دسترسی ندارید. بطور کلی این شرکت‌ها اعتبار چندانی نداشته و متأسفانه به دلیل تحریم‌های داخلی و خارجی، اکثر کارگزارانی که در حال حاضر به مشتریان ایرانی خدمات ارائه می‌دهند، از این دسته می‌باشند.

بازار اصلی : در این نوع حساب معاملاتی شما به سیستم جهانی عرضه و تقاضا متصل می‌شوید که معمولاً کارمزدها ثابت نیستند. اینگونه حساب‌ها خود به دو دسته STP و ECN تقسیم می‌شوند.

پردازش مستقیم سفارشات : حالتی است که سفارشات خرید و فروش مشتریان، دقیقاً بر اساس جزئیات درج شده و بدون هیچ گونه اتلاف وقت به سیستم مرکزی ارسال و بر اساس قیمت‌های بازار جهانی اجرا می‌شود .

پردازش مستقیم بهینه سفارشات : کارگزار تمام پیشنهادهای معاملاتی را طبق روال STP دریافت می نماید؛ اما تفاوت در این است که بهترین قیمت اعمال سفارش را بر اساس تقاضای موجود در بازار، به مشتری پیشنهاد می‌کند. در این حالت کارمزد ثابت نیست و شما به عمق معاملات بازار جهانی دسترسی خواهید داشت.معمولاً معتبرترین شرکت‌های کارگزاری که مورد تایید بهترین و بزرگترین نهادهای نظارتی می‌باشند، در این دسته قرار دارند؛ که متأسفانه بسیاری از آن‌ها، به مردم کشورهای تحت تحریم ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، خدمات مالی ارائه نمی‌کنند.

فارکس چیست؟
فارکس چیست؟

نحوه شارژ و برداشت حساب فارکس برای کاربران ایرانی

شارژ حساب از طریق حساب بانکی بین المللی : بسیاری از افراد بر این باورند که برای انجام معامله در فارکس، لازم است تا حتما حساب بانکی بین‌المللی داشته باشند. اما باید توجه داشت که این امر ضروری نیست. کاربران دارای حساب، می‌توانند از این قابلیت استفاده و شارژ و برداشت خود را انجام دهند. اما سایر افراد با استفاده از کارت بانکی داخلی خود نیز، امکان شارژ و برداشت حساب خود را خواهند داشت .

شارژ حساب از طریق کیف پول‌های مجازی و کارت اعتباری : از جمله روش‌های دیگر برای شارژ حساب فارکس، می‌توان به کیف پول‌های مجازی و کارت‌های اعتباری بین‌المللی اشاره کرد. کارت‌های اعتباری همچون مستر و ویزا کارت، بسیار معتبر بوده اما برای کاربران ایرانی گزینه مناسبی نخواهد بود. چرا که در صورت تشخیص دادن هویت ایرانی شما، حساب شما به سرعت بلوکه خواهد شد.

شارژ حساب از طریق صرافی‌ ها : از دیگر روش‌های شارژ حساب می‌توان به صرافی‌ها اشاره کرد. در سال‌های گذشته، بسیاری از افراد برای شارژ و برداشت حساب خود، ملزم به مراجعه حضوری به صرافی‌ها بودند. در حال حاضر، ظهور صرافی‌های مجازی، افراد را از مراجعه حضوری بی‌نیاز ساخته است.

تماس با پشتیبانی

امتیاز بده لطفا!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top