فیسبوک نام خود را به متا تغییر داد

شرکت فیسبوک روز پنجشنبه اعلام کرد که نام شرکت خود را به Meta تغییر داده است و این اولین برند بزرگ برای این غول رسانه‌های اجتماعی است.

تغییر اسم فیسبوک گویای گسترش و رشد بلندپروازی‌های این شرکت فراتر از عرصه شبکه‌های اجتماعی و مدیومی است که طی دو دهه اخیر آن را بنا نهاده است

انتشار خبری همراه، چشم انداز این شرکت را برای ایجاد یک “متاورس” که تجارب اجتماعی آنلاین و دنیای فیزیکی را به هم مرتبط می کند، بیان کرد.

فیسبوک کانکت یک کنفرانس سالانه است که توسعه دهندگان واقعیت مجازی، سازندگان محتوا و بازاریابان را گرد هم می آورد رویداد امسال به شدت بر مفهوم متاورس متمرکز بود که به لطف فناوری بلاک چین گسترش یافته است.

زاکر برگ اضافه کرد:

نام برنامه‌هایی مانند اینستاگرام، مسنجر و واتس‌اپ – ثابت خواهند ماند.

تغییر به سمت متا حداقل از تابستانی که فیس بوک برای اولین بار تشکیل تیم جدیدی را برای ساخت متاورس خود اعلام کرد، در دست اجرا بوده است. در طی آخرین گزارشات، این شرکت اعلام کرد که قصد دارد آزمایشگاه‌های واقعیت مجازی فیسبوک  در بخش خود، از سه ماهه چهارم آغاز کند.

دنیای دیجیتال یا متاورس (Metaverse) 

“metaverse” یک کلمه جدید است و از لحاظ لغوی از ترکیب معانی کلمات “meta” یعنی فراتر و “universe” به معنی جهان یا دنیا الهام گرفته است. Metaverse یک فضای مشترک مجازی جمعی می‌باشد که با همگرایی واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و اینترنت ایجاد شده است. البته شاید از قبل با مثال‌هایی از این قبیل آشنا باشید؛ مانند بازی‌ رایانه‌ای Animal Crossing.
این به دنیای مجازی و دیجیتالی مشترکی اشاره می‌کند که در آن زمین‌ها، ساختمان‌ها، آواتارها و حتی نام‌ها نیز، اغلب با استفاده از رمز ارزها، خرید و فروش می شود. در این محیط ها، مردم می‌توانند با دوستان خود هرکاری را که در دنیای واقعی قادر به انجام دادن آن هستند را انجام دهند؛ به عنوان مثال از ساختمان ها دیدن کنند، کالا و اجناس مختلف بخرند و در رویدادها شرکت کنند.
این مفهوم طیف گسترده‌ای از واقعیت‌های مجازی را شامل می شود، از ابزارهای محل کار گرفته تا بازی ها و سیستم عامل‌های اجتماعی. بسیاری از پلتفرم های جدید با فناوری بلاکچین، با استفاده از رمز ارزها و توکن‌های غیرمثلی(NFT) کار می‌کنند و به نوعی جدید از دارایی های دیجیتالی غیرمتمرکز امکان ساخت، تملک و درآمدزایی می دهند.
اصطلاح “Metaverse” اولین بار توسط نویسنده داستان های علمی تخیلی، نیل استفنسون (Neal Stephenson) در رمان “Snow Crash” در سال 1992 مطرح شد. نیل در کتابش، دنیایی خیالی به ‌شکل دنیای واقعیت مجازی و مشابه اینترنت ایجاد کرد و آن را “Metaverse” نامید که یک دنیای مجازی بسیار محبوب است؛ جایی که کاربران می‌توانستند با شکل‌های دیجیتال خودشان به نام آواتار تعامل برقرار کنند.
دنیای مجازی واقعی یک sandbox مشترک است که در آن افراد با آواتارهای دیجیتالی نمایش داده می شوند. دنیای مجازی دائماً بسته به تصمیمات و اقدامات جامعه در آن رشد و تکامل می یابد. مردم قادر خواهند بود به صورت کاملاً مجازی (یعنی با واقعیت مجازی) وارد متاورس شوند یا با بخش‌هایی از آن در فضای فیزیکی خود به کمک واقعیت افزوده تعامل داشته باشند.

در حالی که اصطلاح “metaverse” به یک عبارت فراگیر برای مشاغلی تبدیل شده است که به دنبال ایجاد پلی بین دنیای مجازی و فیزیکی هستند، استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان یک مزیت بزرگ برای این محیط ها در نظر گرفته می شود. به این دلیل که متاورس ها به کاربران اجازه می دهند زمین های مجازی، آواتارها و حتی ساختمان ها را مستقیماً خریداری و بفروشند. چندین پروژه بلاک چین در تلاش برای حمایت از انتقال به متاورس هستند، از جمله Axie Infinity، Decentraland و Enjin Coin، به نام چند.

مرتبط: فیس‌بوک کیف پول رمزنگاری Novi را با Coinbase، Paxos آزمایش می‌کند

رئیس محصولات متاورس فیس بوک، ویشال شاه، گفت که هدف این شرکت این است که “راهی را برای هرچه بیشتر سازندگان برای ایجاد کسب و کار در متاورس” فراهم کند. وی در ادامه توضیح داد:

«در متاورژن انواع مختلفی از خالقان وجود خواهد داشت. سازندگانی که اشیاء دیجیتالی می‌سازند، سازندگانی که خدمات و تجربیات ارائه می‌دهند و کسانی که دنیاهای کاملی را می‌سازند مانند سازندگان بازی امروزی.»
ویشال گفت که مشاغل در متاورس قادر خواهند بود کالاهای فیزیکی و دیجیتالی و همچنین تجربیات و خدمات را بفروشند. آنها برای تبلیغ محصولات خود و دستیابی به مخاطبان جدید به خدمات تبلیغات شبکه اجتماعی دسترسی خواهند داشت.

ویشال در توصیف «انواع مدل‌های جدید مالکیت» به طور خاص به توکن‌های غیرقابل تعویض یا NFT اشاره کرد. پلتفرم متا جدید «فروش اشیاء دیجیتالی آموزشی محدود مانند NFT را برای مردم آسان‌تر می‌کند، آنها را در فضاهای دیجیتالی خود نمایش می‌دهد و حتی آنها را به صورت امن به فرد بعدی می‌فروشد».

محبوبیت NFT در سال جاری افزایش یافته است و فروش آن تنها در سه ماهه سوم به بیش از 10.7 میلیارد دلار رسیده است که در مقایسه با فروش در نیمه اول سال قبل 2.5 میلیارد دلار افزایش داشته است.

منبع:cointelegraph

امتیاز بده لطفا!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top