احتمال رکود صنعتی در چین با کاهش صادرات چین در ماه ژوئیه
پکن، 7 اوت (رویترز) – رشد صادرات چین به طور غیر منتظره ای در ماه ژوئیه به دنبال شیوع موارد COVID -19 کاهش یافت، در حالی که واردات نیز شتاب خود را از دست داد، که نشان دهنده کند شدن بخش صنعت این کشور در نیمه دوم است، حتی در حالی که کاهش قرنطینه جهانی باعث افزایش تجارت می شود.
بزرگترین صادرکننده جهان پس از مهار سریع بیماری همه گیر، در چند ماه اول سال گذشته یک رکود اقتصادی چشمگیر از رکود ناشی از ویروس کرونا را آغاز کرده است و راه اندازی سریع واکسیناسیون آن به افزایش اعتماد به نفس کمک کرده است.
اما عفونت های جدید در ماه ژوئیه، عمدتا ناشی از نوع بسیار مسری Delta، به ده ها شهر چین سرایت کرده است، که باعث شد مقامات محلی جوامع آسیب دیده را قرنطینه کرده، دستور آزمایش میلیون ها نفر را داده و موقتاً فعالیت برخی مشاغل، از جمله کارخانه ها را متوقف کنند.
سیل های فصلی و آب و هوای نامناسب ماه گذشته نیز بر تولید صنعتی در برخی مناطق مانند مرکز چین تأثیر گذاشت.
صادرات در ماه جولای نسبت به مدت مشابه سال قبل 19.3 درصد افزایش یافته است در حالی که در ماه ژوئن 32.2 درصد افزایش داشته است. تحلیلگران نظرسنجی رویترز افزایش 20.8 درصدی را پیش بینی کرده بودند.
ژیوی ژانگ، اقتصاددان ارشد در Pinpoint Asset Management گفت: “همه گیری در سایر کشورهای در حال توسعه آسیایی بدتر شد، که ممکن است منجر به انتقال تجارت به چین شود. اما شاخص های برجسته نشان می دهد که صادرات ممکن است در ماه های آینده ضعیف شود.”
شیوع موارد COVID-19 در استانهای شرقی و جنوبی چین، قطبهای اصلی صادراتی این کشور، تولیدات کارخانه را محدود کرده بود.
گذشته از تلاش برای مقابله با گسترش نوع دلتا، صادرکنندگان چینی همچنین با کمبود دائمی نیمه هادی جهانی، تنگناهای تدارکات و هزینه های بالای مواد اولیه و حمل و نقل دست و پنجه نرم می کردند.
“اگرچه سفارشات در حال بهبود هستند، عدم قطعیت های زیادی در نیمه دوم سال وجود دارد، مانند نحوه گسترش همه گیری داخلی و هزینه مواد اولیه. و در عین حال، ظرفیت تولید خارجی به آرامی در حال افزایش است.” مدیر فروش مستقر در سوژو با نام خانوادگی ye گفت.
واردات در ماه ژوئیه نسبت به مدت مشابه سال قبل 28.1 درصد کمتر شده است و در نظرسنجی رویترز 33 درصد رشد پیش بینی شده و در ماه قبل 36.7 درصد رشد داشته است. تقاضا در ماه های اخیر برای سنگ آهن، که یکی از اجزای اصلی تولید فولاد است، کاهش یافته است.
با این حال واردات نفت خام چین در ماه جولای از پایین ترین سطح در 6 ماه گذشته بازگشت زیرا پالایشگاه های دولتی پس از بازگشت از تعمیر و نگهداری، تولید خود را افزایش دادند.
فعالیت های کارخانه چین در ماه ژوئیه به دلیل هزینه های مواد اولیه بالاتر، نگهداری تجهیزات و آب و هوای شدید با سرعت کمتری گسترش یافت.
کندتر شدن محموله های چینی همچنین نشان دهنده اعتدال در تجارت ایالات متحده در ماه جولای در میان محدودیت های عرضه بود که نشان می دهد پس از آنچه در سه ماهه دوم قوی پیش بینی می شد، بزرگترین اقتصاد جهان خنک شد.
چین در ماه جولای 56.58 میلیارد دلار مازاد تجاری داشت در حالی که پیش بینی نظرسنجی مازاد 51.54 میلیارد دلار و مازاد 51.53 میلیارد دلار در ماه ژوئن بود.
براساس محاسبات رویترز بر اساس داده های گمرک، مازاد تجاری این کشور با ایالات متحده به 35.4 میلیارد دلار رسید، در حالی که در ماه ژوئن 32.58 میلیارد دلار بود.
رشد اقتصادی امسال در مسیر رشد بیش از 8 درصدی است اما تحلیلگران می گویند تقاضای کرونا ویروس به اوج خود رسیده است و پیش بینی می کنند که نرخ رشد در حال کاهش است.